ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ:

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΑΙΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΓΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

"...Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ιστορίας είναι ότι η αγάπη και η δύναμη έχουν συχνά παρουσιαστεί ως έννοιες διαμετρικά αντίθετες...(όμως) η δύναμη χωρίς αγάπη είναι απερίσκεπτη και βάναυση και η αγάπη χωρίς δύναμη, είναι υπερευαίσθητη και αναιμική..." Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

 

Η φράση αυτή ανταποκρίνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στις δυσκολίες που πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε ως γονείς. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη της άσκησης του γονεϊκού μας καθήκοντος με πειστικό,δυναμικό, και γεμάτο αγάπη τρόπο, που να διασφαλίζει το κύρος μας στα μάτια των παιδιών μας και που να τα εμπνέει, είτε στο να ακολουθήσουν τα όρια που προτείνουμε (παιδική ηλικία), είτε στο να τα αμφισβητήσουν, διατηρώντας μια ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία μαζί μας (εφηβεία).

 

Έχοντας εργαστεί για πάνω από 15 χρόνια με διάφορες οικογένειες όπου τα παιδιά αντιμετώπιζαν κάθε είδους δυσκολίες (π.χ. σχολικό άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, εξάρτησης από το διαδίκτυο, αλλά και παραβατικές ή βίαιες συμπεριφορές, κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, αυτοτραυματισμούς, ανορεξία κ.α.), διαπίστωσα ότι υπάρχει ένας τρόπος διαπαιδαγώγησης που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και την πλέον βοηθητική στήριξη προς τους γονείς αλλά, και προς τα παιδιά. Πρόκειται για τη διαπαιδαγώγηση συναισθηματικά υγιών παιδιών, από γονείς που στέκονται δίπλα τους ως "συναισθηματικοί μέντορες", βοηθώντας τα να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και ανεξάρτητους ενήλικες.

 

Στα σεμινάρια, θεραπεύτρια και γονείς, θα διερευνήσουμε μαζί και θα αναπτύξουμε μέσα από καθημερινά προβλήματα και δυσκολίες διαπαιδαγώγησης, τα εργαλεία / μεθόδους με βάση τις αξίες της Μη Βίαιης Επικοινωνίας, της Μη Βίαιης Αντίστασης και της Ανάπτυξης της Συναισθηματικής Νοημοσύνης των παιδιών. Πρόκειται για πολύ χρήσιμα εργαλεία, με μεγάλο εύρος εφαρμογής: από την οικογένεια και το σχολείο, μέχρι την ευρύτερη κοινότητα, σε αντίστοιχα μεγάλο εύρος προβλημάτων, από το σχολικό άγχος, τις φοβίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς, μέχρι τις παραβατικές και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές της εφηβείας.

Αναλυτικές Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής: 2314016724, 6979744001

Συνάντηση μέσω ΖΟΟΜ: θα χρειαστεί μόνο να στείλετε ένα e-mail, στο gpapasteriou@gmail.com για να σας αποσταλεί το link σύνδεσης.

Κόστος Συμμετοχής: 20€